کاغذ گلاسه نوعی کاغذ است که روکشی براق روی آن کشیده شده تا سطحی صاف و هموار پیدا کند و مقاوت بیشتری داشته باشد. این کاغذ به علت جذب یکنواخت جوهر، در چاپ استفادهٔ زیادی دارد. از موارد استفادهٔ آن میتواند به کتابهای عکسدار، مجلهها، روزنامه، کارت ویزیت و غیره اشاره کرد. درکاغذ گلاسه نیز از نشاسته و پلاستیک استفاده میشود، زیرا نشاسته برای هموار شدن ان و جذب جوهر و پلاستیک برای ضد آب بودن آن به خمیر کاغذ اضافه میکنند.[۱] کاغذ گلاسه مرغوبترین نوع کاغذ است که هر چه سنگین تر باشد، یعنی گرماژ آنها بیشتر باشد کیفیت چاپ روی آنها بهتر است. معمولاً طرح های رنگی یا اعلا را روی کاغذ گلاسه چاپ میکنند.و کاغذ آن ضدآب است.
انواع کاغذ گلاسه بر اساس گرماژ(وزن/گرم)
کاغذ گلاسه ۹۰ گرمی: مناسب برای بروشورهای با تعداد صفحات بالا.
کاغذ گلاسه ۱۱۵ گرمی: مناسب برای بروشورهای با کیفیت بالا و ضخامت کم.
کاغذ گلاسه ۱۳۵ گرمی: مناسب برای کاتالوگها و بروشورهای کتابچهای است.
کاغذ گلاسه ۱7۰ گرمی: مناسب برای پوستر، فلایر، بروشور، ساخت پاکت و..
پر مصرفترین کاغذ از نظر ابعاد ۷۰×۱۰۰ (۴.۵ورقی)، ۷۰×۵۰ (۲ورقی)، ۹۰×۶۰ (۳ ورقی) هستند.
برند های معروف کاغذ گلاسه شامل شینهو ( Artone) ، هانسل (Hansol) ، موریم (Moorim)، نیوکرون (Newcrown)، نویا (Nevia) . این کاغذ از کشورهای کره جنوبی، چین و اندونزی وارد میشود.
کاغذ گلاسه در واقع یک کاغذ معمولی که سطح آن به وسیله یک لایه براق و صاف پوشیده شده. این لایه باعث میشود تا جوهر به صورت یکنواخت روی سطج کاغذ پخش شود و کیفیت چاپ بسیار بالاتر از کاغذ تحریر باشد. برای تهیه لایه پوشاننده سطح کاغذ گلاسه، از ترکیبات مختلفی استفاده میشه یکی از اصلیترین و رایجترین ترکیبات سطح کاغذ گلاسه، ترکیب نشاسته و پلاستیک است. کاغذ معمولی در سطح خود حفرههای بسیار ریز و میکروسکوپی دارد که جوهر به صورت نامتوازن روی کاغذ پخش میشود و کیفیت چاپ پایین میآید. به همین دلیل یک لایه نازک از فرآوردههای نشاسته روی سطح کاغذ کشیده میشوند تا تمام حفرههای ریز روی سطح کاغذ را بپوشانند و یک سطح صاف و صیقلی بدست بیاید.
وقتی که سطح کاغذ با نشاسته پوشیده میشود، این نشاسته در اثر برخورد با جوهر ممکن است تغییر شکل دهد و به کاغذ آسیب بزند. به همین دلیل یک روکش نازک پلاستیکی هم روی سطح کاغذ کشیده میشود تا در برابر آب و خیس شدن مقاوم شود. پس تا اینجا فهمیدیم که کاغذ گلاسه سطح صاف و صیقلی دارد و در برابر آب مقاوم است. این ویژگیها برای استفاده به عنوان کاتالوگ یا کارت ویزیت یا جلد مجلات که در برابر آب و مایعات و غیره قرار دارند، بسیار مناسب است. اما کاغذ گلاسه هم مثل کاغذ تحریر انواع مختلفی دارد.
با توجه به نوع کاربرد یک یا دو روی کاغذ را میتوان گلاسه کرد. کاغذ گلاسه یک رو بیشتر برای استفاده به عنوان پوستر یا کاغذ خوشنویسی و هرنوع کاغذی که ورق نمیخورد و تنها از یک طرف آن استفاده میشود کاربرد دارد. همانطور که مشخص است، این کاغذ نسبت به کاغذ دو رو قیمت کمتری دارد و برای صرفهجویی در هزینه چاپ گزینه مناسبی است. اما عمده کاغذ های گلاسه موجود در بازار، از نوع کاغذ گلاسه دو رو است. از این کاغذ برای صفحات داخلی مجله، کارت ویزیت، بروشور و کاتالوگ استفاده میشود.
به صورت کلی کاغذ گلاسه به دو حالت براق و مات تولید میشود. کاغذ گلاسه براق بیشتر برای چاپ تصاویر تک رنگ و با کیفیت بالا استفاده میشه. درخشندگی بالای این کاغذ برای استفاده در محصولات تبلیغاتی که جلب توجه بیینده یکی از اصلیترین ویژگیهای آن است، بهترین گزینه است. اما در مقابل کاغذ گلاسه براق، کاغذ گلاسه مات قرار دارد.
کاغذ گلاسه مات به دلیل آن که مواد پوشاننده کمتری در تولید آن استفاده شده، سطح زبرتر و خشنتری نسبت به کاغذ گلاسه براق دارد. البته این تفاوت در ظاهر کاغذ اصلا به چشم نمیآید و تنها با لمس کردن مشخص میشود. برای چاپ روی کاغذ گلاسه مات باید دقت کنید که دو ورق کاغذ گلاسه مات روی هم قرار نگیرند؛ چرا که این اتفاق ممکن است باعث شود جوهر کاغذها رو هم کشیده شوند و باعث پخش شدن جوهر روی سطح کاغذ شود. با این وجود کاغذ گلاسه مات همچنان یکی از محبوبترین انواع کاغذ گلاسه است.
کاغذ گلاسه نوعی کاغذ است که در صنعت چاپ بسیار پر مصرف و پر کاربرد است.
این کاغذ نوعی روکش براق دارد که به اصطلاح به آن کوتینگ گفته میشود
این روکش از جنس ژلاتین است که سطح کاغذ را نسبت به سایر کاغذها صاف و مسطح کرده است.
شاید بتوان گفت بعد از کاغذ تحریر این کاغذ از انواع کاغذ های پرکاربردی است
صاحبان کسبوکار برای معرفی محصولات یا خدمات، افزایش فروش و برندینگ از انواع روشهای تبلیغاتی استفاده میکنند. تبلیغات به دو روش آنلاین و آفلاین انجام میشود. بدین ترتیب میتوان، استفاده از شبکههای اجتماعی (تلگرام، اینستاگرام و ...)، تبلیغات بنری، تبلیغات گوگل، رپرتاژ آگهی و … را به عنوان انواع روشهای تبلیغات آنلاین و همچنین تبلیغات در روزنامهها یا مجلات عمومی و تخصصی، تبلیغات محیطی (بیلبوردهای داخل و خارج از شهر)، تبلیغات در تلویزیون و … را به عنوان انواع روشهای تبلیغات آفلاین ذکر کرد.
در این میان یکی از پرکاربردترین روشهایی که در تبلیغات آفلاین استفاده میشود طراحی و چاپ تراکت ها است. در ادامه این متن مزایای استفاده از تراکت تبلیغاتی را نام میبریم:
هنگامی که در نمایشگاه یا رویدادی شرکت کرده باشید با ارائه تراکت به مخاطبان در همان لحظه میتوانید، پیغام تبلیغاتی خود را مستقیماً به دست آنها برسانید. و همچنین میتوانید با قراردادن QR Code یا کد تخفیف بر روی تراکت، مخاطبان را ترغیب کرد تا از تخفیف محصولات یا خدمات استفاده کنند.
روشهای پرهزینه تبلیغاتی دیگری وجود دارند که مخاطب اصلی را مورد هدف قرار نمیدهند. چاپ تراکت هزینههای تبلیغاتی را به شدت کاهش میدهد و جزء تاثیرگذارترین روشهای تبلیغاتی است که با پرداخت هزینههای کمتر، پیام شما را به مخاطبان اصلی میرساند.
تبلیغات با استفاده از تراکت یکی از بهترین روشهای تبلیغات چاپی برای رساندن پیام شما به مخاطبان است. مخاطبان علاقه دارند تا محتوایی که نیازشان را برطرف میکند را مطالعه کنند. در تراکت، شما میتوانید با استفاده از یک جمله کوتاه تبلیغاتی، پیام خود را به مخاطبان اصلی خود برسانید.
شما با نوشتن یک پیام کوتاه تبلیغاتی بر روی تراکت، محصولات یا خدمات خود را معرفی میکنید. همچنین با قراردادن شماره تماس، آدرس شرکت، آدرس سایت و حتی آدرس شبکههای اجتماعی از مخاطبان خود بخواهید جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شما در ارتباط باشند.
قابل لمس بودن و قابل مشاهده بودن، یکی دیگر از مزایای مورد استفاده تراکت است. چرا که از این طریق شما میتوانید مطمئن شوید که پیامتان مستقیماَ به دست مخاطبان میرسد. به همین دلیل استفاده از خلاقیت، نوع و جنس کاغذ تراکت از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر تراکت شما از جنس مناسب، کاغذ مناسب و خلاقیت خوبی برخوردار باشد، تاثیر فوق العادهای در ذهن مخاطبان خواهد گذاشت.
کسبوکارهای کوچک محلی مثل رستورانها، سوپرمارکتها ،آرایشگاهها و … که بر پایه ارائه مستقیم کالا یا خدمات استوار هستند و مخاطبان اصلی آنها ساکنین محل میباشند، ازطریق تراکتهای تبلیغاتی میتوانند محصولات یا خدمات خود را در سطح آن محل معرفی کنند.
کاغذهای گلاسه رنگها را به خوبی نشان میدهند و بعد از گذشت چندین سال ، رنگ موارد چاپ شده در آنها پخش نمیشود.
علاوه بر آن کاغذ گلاسه به خاطر لایههای مختلفی که به آن اضافه میشود در برابر فشار، پاره شدن، و مایعات بسیار مقاوم است.
گلاسه، کاغذی با لایههای مختلف است که ممکن است یکرو یا دورو باشد.
این کاغذ برای تثبیت رنگ و جوهر ساخته شده و برای موارد دیگر کاربردی ندارد.
به فرض مثال اگر کتابهایی که اکثر محتوای آنها متن است با کاغذ گلاسه چاپ شوند، به خاطر بازتاب نور در لایه پلاستیکی کاغذ گلاسه، چشم خسته میشود.
در ضمن محموله کتابهایی که با کاغذ گلاسه چاپ شدهاند، بسیار سنگین تر از کتابهاییاند که با کاغذ تحریر تولید شدهاند و این موضوع حمل و نقل آنها را سختتر میکند.
علاوه بر موارد فوق، نوشتن روی کاغذ گلاسه بسیار سخت است و نه با خودکار، نه با مداد، تجربه نوشتن روی کاغذهای گلاسه خوب نیست.