صنعت چاپ با پيشرفت فناوری رشد فراوانی داشته و در جاهاي بسیاری از جمله شركتها، ادارات،مدارس، دانشگاهها، امور تبليغاتي، و …. مورد استفاده قرار مي گيرد.بسیاری از محققان و مفسران در عرصه صنعت چاپ بر این عقیده هستند که هنوز صنعت چاپ بعنوان یکی از ابزارهای اصلی و کلیدی در عرضه بازاریابی و تبلیغات می باشد. این به این معنی نیست که همه نوع فعالیت در این زمینه دارای اعتبار می باشد. اما آگهی های تبلیغاتی همچون چاپ تراکت، بروشور و … تاثیر قابل توجهی در بین مردم دارد و همچنین بر این باور هستند که صنعت چاپ باور و قابل اعتماد تر از رادیو و تلویزیون و اینترنت می باشد زیرا صنعت چاپ بصورت رو در رو و مستقیم با مردم در ارتباط است و همین امر سبب محبوبیت بیشتر این صنعت می شود.
بسیاری از افراد، آغاز صنعت چاپ کتاب در ایران را به دوره ایلخانان نسبت داده اند. علاوه بر این، گفته می شود که یهودیان فارسی زبان پیش از سایر ایرانیان به اهمیت چاپ پی بردند و از آن استفاده کردند.
اولین چاپخانه فارسی در جهان در هلند واقع شده است که در سال ۱۶۳۹قمری سه کتاب به زبان و خط فارسی در آن به چاپ رسید. این کتاب ها در زمینه تبلیغ مسیحیت بودند و از طرف گروه های مبلغ مسیحیت چاپ شدند.
اولین کتاب چاپ شده در ایران بر اساس مدارک موجود، کتاب زبور داوود یا ساغموس بوده است که در سال ۱۶۳۸ به زبان و خط ارمنی در شهر جلفای اصفهان به چاپ رسیده است. این کتاب که ۵۷۲ صفحه دارد به دست کشیشان ارمنی به چاپ رسید.
شاه عباس اوّل صفوی و سایر حاکمان سلسله صفویان برای ارمنیان ایران محیط آزاد و تشویق آمیزی را فراهم کرده بودند. به همین دلیل ارمنیان پیش از سایر اقوام ایرانی توانستند در ایران برای خود چاپخانه تاسیس کنند و آزادانه منابع مسیحیت را چاپ و منتشر کنند. از نظر قدمت صنعت چاپ کتاب، ارمنیان ایرانی در جایگاه پانزدهم در میان اقوام جهان قرار می گیرند.
گفته می شود که ارمنیان ۳۰ سال پس از نقل مکان به جلفای اصفهان اولین چاپخانه خود را دایر کرده و کار چاپ کتاب را آغاز کردند. آن طور که در سفرنامه های مسافران خارجی ذکر شده است، در عصر صفویه بسیاری از ایرانیان با کار چاپ و کارکرد چاپخانه ها آشنایی داشته اند.